medewerkers-thetra-groningen

Medewerkers Thetra, Fysiotherapie in Groningen en MSK-arts

MSK-arts J.Ditzel
Josephine Ditzel

Arts orthomanuele geneeskunde
Arts musculoskeletale geneeskunde (MSK- arts)

Josephine Ditzel heeft sinds 1997 haar eigen artsenpraktijk voor orthomanuele geneeskunde binnen Thetra. Nadat zij haar studie geneeskunde in 1989 heeft afgerond aan de rijksuniversiteit te Groningen, is ze zich gaan specialiseren als arts manuele geneeskunde te Eindhoven. Na een periode waarin ze ervaring heeft opgedaan bij diverse artsenpraktijken en als docent aan de hbo-v, heeft ze zich gevestigd binnen Thetra. De naam orthomanuele geneeskunde is veranderd, klik hier.

Inge Koenen

Inge Koenen

Sportfysiotherapeut
MSU echografist
Shockwavetherapie specialist

Inge Koenen is fysiotherapeut en praktijkhouder. In 1989 is zij afgestudeerd in Arnhem en heeft eerst in verschillende praktijken gewerkt alvorens ze in 1997 haar eigen praktijk Thetra fysiotherapie begon. Na haar studie heeft zij zich verder gespecialiseerd en is nu geregistreerd sportfysiotherapeut en bedrijfsfysiotherapeut. Haar andere aandachtsgebieden zijn o.a.: nek/schouderklachten, lage rugklachten, knie revalidatie, zoals voorste kruisbandrevalidatie, shockwave therapie, echografie, medical taping.

Naast haar werkzaamheden als fysiotherapeut in de praktijk heeft zij als grote passie onderwaterfotografie en duiken.

Sinds een aantal jaren is zij in de praktijk gespecialiseerd in muskelo-skeletane echografie en in shockwavetherapie (radiaal en gefocusseerd).

In de vrije tijd doet Inge graag aan sport en is in het bos te vinden op een mountainbike of op de racefiets.

Medewerker fysiotherapie Remco de Lange

Remco de Lange

Fysiotherapeut
Dry-needling specialist

Remco de Lange is in juni 2012 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds 2014 werkt Remco partime bij Thetra. Inmiddels heeft Remco ervaring opgedaan met triggerpoint behandelingen en werkt veel met triggerpointmassage in combinatie met Dry Needling. Medical taping, triggerpointmassage en shockwavetherapie zijn z’n specialisaties.

 • Opleiding: Fysiotherapie aan de Hogeschool van Groningen
 • Specialisatie: Dry needling
 • Specialisatie: triggerpoint massage
Medewerker fysiotherapie Esther Schipper

Esther Schipper

Fysiotherapeut
Shockwavetherapiespecialiste
Msu echografie

Esther Schipper werkt sinds 2015 bij Thetra als fysiotherapeute en heeft zich gespecialiseerd in shockwavetherapie onder echo. Samen met Inge en Manon vormt zij het shockwaveteam.

Haar  verdere specialisaties liggen vooral op het gebied van (sport)revalidatie en medische fitness. Ze is zeer ervaren in het geven van groepstrainingen. Het is voor haar de uitdaging om mensen die weinig of zelden aan sport doen hiervoor enthousiast te maken. Esther heeft zich gespecialiseerd in schouderrevalidatie en tevens de revalidatie na de epte behandeling.
Naast bovengenoemde activiteiten op het gebied van training en begeleiding doet ze de algemeen fysiotherapeutische werkzaamheden, zoals het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat op individuele basis.

Naast haar fysiotherapeutische kwaliteiten is Esther ook zwemtrainster en in deze hoedanigheid erg actief bij de zwemvereniging ‘de Golfbreker’.

 • Opleiding: Fysiotherapie aan de Hogeschool van Groningen
 • Specialisaties: (sport)revalidatie, schouderrevalidatie
 • MSU echografie en shockwavetherapie
Thomas de Weerd

Thomas de Weerd

Fysiotherapeut

Sinds juli 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Gedurende mijn opleiding heb ik mezelf verder ontwikkeld op het gebied van sportgerelateerde klachten en medical taping. In februari 2018 ben ik parttime gestart als fysiotherapeut bij Thetra. Ik heb zin om aan de slag te gaan en mezelf verder te ontwikkelen! Mijn hobby’s zijn voetbal en hardlopen.

 • Opleiding: Fysiotherapie aan de Hogeschool van Groningen
 • Specialisaties: hardlooptechnieken en training
 • Specialisaties: COPD revalidatie
 • Specialisaties: sportgerelateerde klachten, medical taping
Medewerker fysiotherapie Manon Lindeboo

Manon Lindeboom

Fysiotherapeut

Sinds juli 2018 ben ik werkzaam bij Thetra. Ik ben in Groningen afgestudeerd, waar ik ook de specialisaties volwassenen en chronisch zieken heb gevolgd. Na mijn studie heb ik dit direct kunnen toepassen in de omgeving van Oost Groningen, waar ik werkervaring heb opgedaan in het individueel behandelen, het aan huis behandelen en de medische training. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in behandelen van reumatische klachten en COPD klachten en revalidatie ervan.

Sinds 2018 ben ik gespecialiseerd in rugklachten, met echografie als feedbacksysteem. Ik heb een specifieke scholing gevolgd van het Rugnetwerk Noord, hierbij wordt de focus gelegd op het behandelen van chronisch lage rugklachten. 
Samen met Esther en Inge vormen wij het shockwavetherapie team. En ben ik me aan het specialiseren in ESWT shockwavetherapie onder echografie.
Sinds 2018 ben ik Dry Needling specialist.

Om mijn eigen kracht en conditie goed te houden doe ik aan fitness, dit is een mooie aanvulling op de medische training.

 • Opleiding: Fysiotherapie aan de Hogeschool van Groningen
 • Specialisaties: Dry needling
 • Specialisaties: sportgerelateerde klachten, medical taping
 • Specialisaties: rugklachten en COPD revalidatie
 • Specialisaties: echografie als feedbacksysteem bij aspecifieke rugklachten
Medewerker Thetra Hendrikje Pijl

Hendrikje Pijl

Administratief medewerkster / boekhouding

Hendrikje Pijl is sinds 1 maart 2011 werkzaam bij Thetra als administratief/secretarieel en boekhoudkundig medewerkster. Inmiddels is zij een bekend en belangrijk gezicht binnen de praktijk en een bindend contact tussen patiënt en behandelaar.

Bij haar kunt terecht met al uw vragen over zorgverzekeraars, vergoedingen, facturering of voor het maken van uw afspraak.

Relevantie hobby’s, sport, overig: wandelen, fietsen en lezen.

 • Opleiding: MEAO